Spännande med paintball i Göteborg

I Göteborg finns det flera möjligheter att ha kul och trevligt med paintball. Paintball är en spännande och häftig sport där lagen behöver ha en bra kombination av strategi, teamwork och färdigheter. Detta samtidigt som du får en dag fylld med action och underhållning på en och samma gång. Paintball genomförs på uppbyggda banor eller ut i en skogsmiljö då naturen får agera som ett skydd mot motståndarteamets färgkulor. Beroende på vilken paintballpark man besöker, men i vissa fall kan det vara flera team på en och samma bana. Vanligtvis är det att varje grupp får sin egen paintballbana.

Det går att spela paintball tillsammans med sina kompisar i samband med en svensexa eller bara för att ha kul. Annars är paintball ett bra sätt att lära känna varandra och få sammanhållning på en arbetsplats. Just i Göteborg finns det ett flertal företag som erbjuder paintball  om du och dina vänner skulle vilja testa någon gång. Fördelen är att sporten kan genomföras under årets alla dagar och vädrets makter ser till att förutsättningar blir annorlunda för varje gång då några paintballanläggningar har öppet 365 dagar om året.

Utrustning som behövs

Självklart kan man alltid skaffa sig en egen utrustning, men på parkerna för paintball så ingår det hyra av all utrustning. Sedan går det alltid köpa extra kulor om ett behov uppstår under spelets gång. Minimi utrusning som behövs är en så kalla markör som är ett vapen som driva med gas eller tryckluft och skjuter iväg plastkulor fyllda med färg från ett magasin fyllt med kulor.

skyddsglasögon för skydd

Gällande skyddsutrustning är det hjälm, mask, halsskydd och skyddsglasögon, samt handskar, overall, armbågs- och knäskydd som gäller. Dessutom bör man ha på sig oömma skor och kläder då terrängen kan vara svår och färgen kan komma på sina egna kläder. Det finns nybörjarutrustning att köpa om paintball är den nya sporten för sig.

Olika typer av paintballspel

Det finns olika typer av spel inom paintball och här kommer några exempel. Elimination – Enklar regler, men kan vara svårt ändå och går ut på att eliminera alla motståndlagets teammedlemmar. Speedball – Varje lag ska försöka ta en flagga som står mitt i banan och hänga upp den på motståndarlaget utgångspunkt (bas) eller ta flaggan till sin egen utgångspunkt. Vad som gäller får lagen komma fram till själv. Last man standing – Alla deltagarna startar på mitten av banan och efter signalen ska varje deltagare hitta ett ställe och ta skydd. Sedan ska man skjuta alla tills man, förhoppningsvis, blir sist och blir vinnare av spelet.

Minipaintball för barn

Normalt finns det en lägre åldersgräns på 18 år för att spela paintball på egen hand, men det finns vissa paintballföretag som har så kallad minipaintball för barn från sju år och upp till elva år. Vilket gör att ett barnkalas kan bli något ut över det vanliga, annars kan ett kompisgäng samlas för att ha kul några timmar. Minipaintball genomförs på samma banor som de vuxna använder, men skillnaden är att barnens markörer är inte alls lika kraftiga och är anpassade för yngre barn. Att testa minipaintball kan vara inkörsporten till att vilja börjar med paintball som en sport när barnet har blivit äldre.